Virtuális valóság

Virtuális valóság

Virtuális valóság Androidon

2016. február 29. - OkGls

A PC-s virtuális valóság sisakok egy megfelelő számítógéppel együtt közel fél millió Ft-ba kerülnek, így sokak számára marad az Android a VR tartalmak fogyasztásához. Bár egy jó telefon szintén 150e Ft körül van, ez még mindig olcsóbb, mint a desktop változatok.

Android alatt már most is rengeteg VR alkalmazás érhető el. Egy részük Google Cardboardhoz (ez egy ezresért vehető papír VR sisak), más részük a Cardboardhoz hasonló műanyag kütyükhöz, amit gyakorlatilag ugyanúgy lehet Cardboarddal is futtatni.

Ha igazán jó VR élményre vágyunk Android alatt, a legjobb élményt a Samsung Gear VR sisakjával érhetjük el, amit a Galaxy S7 előrendelői ráadásul ingyenesen megkapnak. A Gear VR beépített mozgásérzékelővel is rendelkezik, ami sokkal jobban teljesít a telefon saját hardverénél, illetve a Gear VR alatt futó programok közvetlen hozzáférést kapnak a telefon hardveréhez a Samsung API-ján keresztül, hogy megfelelő sebességgel futhassanak.

A Gear VR kipróbálható a Samsung Experience boltokban.

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualisvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr588429038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása