Virtuális valóság

Virtuális valóság

Mi az a virtuális valóság?

2015. december 15. - OkGls

A virtuális valóság ígéretével már a 90-es évek közepe óta találkozhattunk, azonban csak az utóbbi pár év technológiai fejlődése tette lehetővé, hogy az olyan virtuális valóság kütyük létrehozását, amire már érdemes is figyelni.

A virtuális valóság röviden olyan technológiák összessége, melyek segítségével elhitethetjük agyunkkal (vagy legalábbis megpróbáljuk elhitetni), hogy egy másik helyszínen, egy másik világban vagyunk. Ez legalább egy sisakot jelent, amiben a két szemünk külön-külön képet kap, így 3D-ben, és 100-110 fokos látószögben láthatjuk a virtuális környezetünket, s miközben mozgatjuk a fejünket, a kép követi a mozgásunkat. A sisak mellett néha van valamilyen kontroller is, aminek a segítségével a virtuális térben is láthatjuk kezeinket, de van már olyan technológia is, aminek a segítségével "egy helyben sétálhatunk", miközben a virtuális térben is azt látjuk, hogy haladunk. Mindezen technológiák összessége olyan szimulációt tesz lehetővé, amibe igazán beleélhetjük magunkat, és a legjobb ilyen kütyükkel átélhetjük a virtuális világban való jelenlét élményét is.

Ez lenne hát a rövid bevezetője annak, hogy miről is olvashatsz majd többet ebben a blogban.

A bejegyzés trackback címe:

https://virtualisvalosag.blog.hu/api/trackback/id/tr448175410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása